Konfirmasjonstale Jente

Kjære Elisabeth. Det sterkeste minnet jeg har  om deg er fra den første natta du levde. Vi lå på sykehuset, i samme seng, selv om helsepersonellet sa at det ikke var bra.

Jeg våkner midt på natta av “et eller annet”. og da lå du å kikket på meg med store, mørke øyne. Jeg vet ikke hvor lenge vi lå slik, men jeg blir helt tårefull i øynene når jeg tenker på det for det føles som om du gjør det enda. Der og da fikk jeg følelsen av at her er det et helt nytt menneske jeg skal bli kjent med.

Etter hvert som du  vokste fikk du langt hår med korketrekkere, noe som irriterer deg nå i dag etter som du er ungdom og derfor er mammas rette tang i konstant bruk

Vi kan ikke komme utenom din uendelige kjærlighet til dyr. En av brødrene dine slo ihjel en flue inne en dag og det viste seg å være husdyret ditt som du hadde planer om å ha på for senere å slippe ut og jeg har ikke hørt en sånn hjerteskjærende gråt hverken før eller siden.

Min nederste kjøkkenskuff var et yndet mål. Du slengte suppeposer og gelepakker hele gulvet og trodde jobben var gjort når skuffen var tom og  borte var du.

Osv…….