Taler
Bryllup


      Til Bruden  (Skrevet  som et eksempel)

Vi møttes på en ” trivelig sammenkomst”, og den ikke mindre trivelig ved at du var der. Heller tvert i mot.
For å gjøre en lang historie kort, Janne, så ble det til at vi utvekslet telefonnumre før vi skilte lag, men da du testet meg og spurte om jeg husket hva du het så var jeg blank som en teflonpanne. Ikke så lite pinlig, vil jeg påstå, og jeg tenkte: Ja, ja, det var den` dama.
Men den lille karen med bue, han som skyter kjærlighetspiler ville det annerledes. 2 uker senere spiste vi en bedre middag på ute på byen, og etter den kvelden har vi nesten ikke vært fra hverandre.

Du er et flott og fantastisk menneske, og jeg blir mer og mer glad i for hver dag som går.
Jeg kjenner ingen som er mer ansvarsbevisst, snill og ærlig enn deg, og det gjelder både overfor familie, venner og kolleger, noe som gjenspeiler seg på det rikholdige gavebordet.
 Jeg gleder meg til å se litt nærmere på det sammen med deg.

Du elsker såpe på TV, og her er Hotel Cæsar og Frustrerte fruer to av favorittene. Jeg har også lurt meg til å tyv titte på noen episoder av ”fruene”, men jeg er glad at du kan skille fiksjon og virkelighet. Hvis ikke hadde jeg vært ille ute. De var nemlig ganske så utspekulerte disse damene.

Osv..


Til brudgommen    

 

Etter som vi ble bedre kjent og nesten ikke greide å være borte fra hverandre så fant vi ut at her var det bare å hoppe i det å flytte sammen.

            Det gjorde vi og det gikk ikke lang tid før jeg oppdaget at du var prototypen på en hardbarket ungkar . For det første så abonnerte du på fjernkontrollen. Videre var du hellig overbevist om at skittentøyet hadde vinger, for når haugen på gulvet hadde antatt en viss størrelse så lettet den plutselig og fløy rett inn i vaskemaskina på egen hånd.

 

Du har svart belte i å lete og egentlig så skulle du hatt et par briller på hvert rom, for da hadde du sparte deg mye tid.

            Når TV`n og godstolen er blitt varm så kan du sitte der i lag tid, samtidig som du «multitasker. For dere som ikke vet hva det betyr så er det å gjøre flere ting samtidig. Du har pc`n på fanget samtidig så kom ikke her damer og påstå at menn ikke kan gjøre to ting samtidig.

 

Det første du gjør når du våkner og det siste før du går til sengs er å slå på PC`n og det blir mye surfing på den og mobilen.

            Du har ikke «vaskebrett», Johnny, men du strever som en gal for å beholde «vaskeballen»

            Videre så har sikkert en del her hørt standardsvaret som er «Etterpå».

 

Men på tross av dette min kjære så kunne jeg ikke ha funnet en mer omsorgsfull mann og når du i tillegg er ganske brukbar på kjøkkenet og selvutnevnt grillsjef så er det vanskelig å ønske seg mere.

            Du er snill, kjærlig og kosete, men liker også å erte meg litt når du er i det humøret men det er aldri vondt ment.


Osv...     

 

                      
       jan@festskribenten.no